NOVINKA secí stroj MULTIVA eCEREX 600

Multiva eCerex 600

Značka Multiva představuje zcela novou řadu taženého pneumatického secí stroje s talířovou přípravou. Model eCerex nabízí vysokou kapacitu, flexibilitu a nejmodernější funkce pro zlepšení a efektivnost při setí všech možných plodin. Tento model je vhodný pro zemědělce využívající, jak klasický způsob zpracování půdy, tak minimalizaci. Model eCerex byl představen pro veřejnost na veletrhu Agritechnika v Hannoveru 2023.

Inovativní design násypky

Nový design násypky odráží novou éru secích strojů značky Multiva. Stejně jako ostatní secí stroje Multiva má i tento model hlavní zásobník rozdělen na dvě sekce, tedy jednu část na minerální hnojivo a druhou na osivo. Kromě toho lze přidat další dvě násypky na malé semena. První malý zásobník lze integrovat do hlavního zásobníku a druhy lze namontovat jako samostatnou zásobník. Celkový objem násypky je 6 500 litrů.

Nové výsevní ústrojí

S novým modelem přišlo i nové výsevní ústrojí, které je vyrobeno z hliníku. Jedná se robustní a odolný odlitek podavače, který byl navržen, tak aby zajistil nejvyšší přesnost výsevu nezávisle na typu plodiny a množství osiva. Pro změnu mezi různými plodinami lze výsevní válec rychle vyměnit za jiný typ. Údržba a čištění je snadné díky klapkám nad výsevním ústrojím, který umožňuje obsluze uzavřít průtok osiva z násypky a získat přístup k systému výsevního ústrojí. eCerex je vybaven vzduchovým potrubím vyrobeným z nerezové oceli pro delší životnost. Velká kapacita výsevního ústrojí společně se systémem proudění vzduchu umožňuje dosažení vysoké rychlosti jízdy, a tím zvýšit produktivitu.

Pokročilá funkce SeedPilot Air

eCerex 600 využívá uživatelsky přívětivý a pokročilý řídící systém SeedPilot Air. Řídící systém standardně podporuje funkce precizní zemědělství, jako je variabilní aplikaci ze všech čtyřech zásobníků a také funkce řízení sekcí pro dva hlavní rozdělovače. Sekční ovládání lze po 8 částech. Jedna část je 75 cm (5 řádků). Kolajové řádky se snadno nastavují a přizpůsobují všem šířkám postřikovače. Šířka požadovaných kolejových řádků lze zadat do softwaru.

Přesné uložení osiva za všech podmínek

Secí botka Cerex se vyznačuje spolehlivostí a velmi přesným ukládáním osiva a hnojiva. Hnojivo je ukládáno na dno seťového lůžka a osivo je uloženo mírně nad hnojivo. K přímému kontaktu osiva a hnojiva tak nedochází a tím může vzniknout skvělá dostupnost živin pro raný růst rostlin. Maximální přítlak secí botky je 120 kg. Nastavení hloubky setí se provádí speciální pákou na každé botce, kde každý posun je o 0,5 cm hloubky. Každá secí botka je namontována na rám jednotlivě a volně, proto dokáže skvěle kopírovat nerovnosti půdy, což zajišťuje rovnoměrné uložení osiva a hnojiva v celém pracovním záběru.

Technická specifikace

Pracovní šířka, cm600
Přepravní šířka, cm300
Výška násypky, cm310
Objem předního zásobníku, l2750
Objem zadního zásobníku, l3300/3750
Objem předního zásobníku na malá semena, l400
Objem zadního zásobníku na malá semena, l450
Přítlak výsevních disků kg50-120
Počet výsevních disků, ks40
Rozteč řádků, mm150
Pracovní rychlost, km/h8-12
Velikost pneumatiky250/80R-18
Min. požadovaný výkon, hp200
Hmotnost, kg9650

Text zpracoval: Ing. Ladislav Dundálek, produktový manažer pro značku Multiva