NOVINKA – MANITOU MLT 850 – 145 V+

MLT 850-145 V+ je již čtvrtým modelem úspěšné řady MANITOU NewAg XL. Byl představen na veletrhu Eurotier v Hannoveru.

S jeho nosností 5 tun a pracovní výškou zdvihu 7,6 m doplňuje stávající řadu manipulátorů a hodí se nejenom pro potřeby velkých zemědělských podniků.

Již dle základních parametrů, jde o velkého pomocníka, který je vybaven nejen velkokapacitním příslušenstvím s velkou vylamovací silou 8 670 daN a vyšší LSU hydraulikou, ale také je poháněn silným motorem Yanmar Stage V o výkonu 141 koní s M-Vario Plus převodovkou a tažnou silou více než 9160 daN pro vaši větší produktivitu práce. Společnost Manitou uvádí, že ve srovnání s konkurencí disponuje MLT 850-145 V+ navýšením výkonu práce až o 18%.

Zajímavostí pro zefektivnění práce obsluhy je např. kamera HighView na hlavě výložníku, prostornější a tichá kabina s velmi dobrým výhledem, se střešní mřížkou, duální kamera SafeView umožňující výhled 360° okolo stroje, osvětlení schůdků do kabiny pro zvýšenou bezpečnost obsluhy a JSM Auto Power systém ovládaný joystikem JSM pro automatické přizpůsobení požadovaných otáček motoru s hydraulickým pohybem pro snížení spotřeby paliva.

Další zajímavé řešení v inovaci příslušenství MLT 850 nahrazující volant je speciální patentované zařízení ovládání manipulátoru palcem na malém joystiku, což snižuje spotřebu paliva i únavu obsluhy. Toto zařízení je stále ve fázi prototypu.

Manitou také klade důraz na snižování nákladů na provoz a vlastnictví MLT 850, a to například využitím systému Start-Stop, kterým je nový model standardně vybaven. Motor se vypne, pokud s ním obsluha nepracuje, tím pádem údaj motohodin vychází ze skutečně odpracovaných hodin, což lze hodnotně využít pro údržbu a servis.

Tato novinka bude v prodeji již v dubnu letošního roku.

Bližší informace naleznete na našich webových stránkách www.moreauagri.cz a u našich obchodních zástupců.